Eğitim Sitesi

Eğlendirici Tiyatro Nedir? Eğlendirici Tiyatro Hakkında Kısaca Bilgi

Eğlendirici Tiyatro Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Eğlendirici Tiyatro:

Eğitme amaçlı olmayan, izleyiciyi salt eğlendirmeyi amaçlayan tiyatro. Tiyatro, başlıcalıkla da güldürü tiyatrosu, hep eğlendirme amaçlı olmuştur; ancak, 19. yüzyıldan sonra, Eğlendirici Tiyatro, sanatsal ve düşünsel savlı, eleştirel olmayan tiyatro, başlıcalıkla da bulvar tiyatrosu ile vodvil için kullanılmaya başlanmıştır. İzleyiciyi siyasal, düşünsel yönden sarsma amacı gütmeyen Eğlendirici Tiyatro, günümüzde daha çok ticari tiyatro bağlamında yer alır.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Üç Birlik Kuralı: Tragedyada uyulması gerekli üç temel kural. Bu kurallar şunlardır: 1 - Zaman birliği (vak'anın en çok 24 saat içinde geçmesi ) 2 - Yer birliği (vak'anın aynı yerde geçmesi), 3 - Vak'a birliği (eserin bir tek ana olay çevresinde gelişmesi)

    Bilinç: Stanislavski"nin oyunculuk dizgesinde, insanın kendi tarafından denetleme bilir yanı.

    Kahya: Anadolu köy seyirlik oyunları düzenleyenlere verilen adlardan biri.

    Oyun Dili: Tiyatro yapıtını vereden, onu inandırıcı yapan dil; bunun için toplum çoğunluğunun günlük dilini doğru ve güzel bir biçimde kullanmak gereklidir . Dil, tavırdan ayrılmayacağı için, oyun kişilerin yaşadıkları dönem, sınıfsal yapıları, çevreleri eğitimleri ve karakter özellikleri bunda rol oynar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü