Eğitim Sitesi

Eğitim Ölçütü Nedir? Eğitim Ölçütü Hakkında Kısaca Bilgi

Eğitim Ölçütü Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eğitim Ölçütü:

Başlangıçta yetişkinler arasındaki okuma yazma oranı ve ortalama eğitim süresi olmak üzere iki değişkenle, daha sonra yalnızca okuma yazma oranıyla hesaplanan ve insani gelişim dizininde kullanılan ölçütlerden biri. krş. gönenç ölçütü, sağlık ölçütü

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Varoluşçu Ruhbilim: İnsan davranımının, olabilirlik açısından ya da ülküsel bakımdan değil de duyumlar, imgeler ya da duygular gibi gerçek ve nesnel verilere göre incelenmesi gerektiğini savunan ruhbilim görüşü.

    Çerçeve Öğretim Programı: Bir meslek alanında ve/veya dalında modüler yapıda hazırlanan öğretim programının tanıtımı ve uygulanmasıyla ilgili açıklamaları, haftalık ders çizelgeleri, programda yer alan dersleri, dersleri oluşturan modülleri, modülde kazandırılacak bilgi ve becerileri gösteren program yapısı.

    Kredi: Belli bir öğrenimin tamamlanması için öğrencilerden istenen her türlü kuramsal ve uygulamalı çalışmalar göz önünde tutularak bir yarıyıl veya bir öğretim yılı okutulan herhangi bir dersin, okul programı bütünlüğü içindeki değerini nicelik olarak gösteren birim.

    Andırış: 1. İki şey arasında kimi yönlerden uygunluk durumu. 2. Bir ya da birkaç bakımdan benzerlik gösteren şeylerin başka bakımlardan da benzerlik göstereceğini ileri süren bir tür çıkarsama. 3. Benzerliklerin yardımıyla bilinmeyeni elde etme yolu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü