Eğitim Sitesi

Eğitim Maliyesi Nedir? Eğitim Maliyesi Hakkında Kısaca Bilgi

Eğitim Maliyesi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eğitim Maliyesi:

1. Eğitim gelir ve giderlerine ilişkin sorun ve uygulamalarla uğraşan bilgi kolu.

2. Okulların para işlerinin yönetimi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Ağaç İşleri: Genellikle ilk ve ortaokul öğrencilerine resim-iş dersi çerçevesinde ağacın kesilmesi, delinmesi ve biçimlendirilmesi ile ilgili becerileri kazandırma amacını güden çalışma alanı.

    Askerlik Ruhbilimi: Silâhlı kuvvetlere alınacak kimselerin seçiminde, yetiştirilmesinde ve görevlendirilmesinde ordunun barış ve savaş sırasında işgücünün sağlam tutulmasında uyulması gereken ruhsal ilke ve yöntemleri inceleyen ruhbilim kolu.

    Bilimcilik: 1. Bütün bilginin temeli olarak, fizikötesi ya da tanrıbilim yerine bilimi alma, yalnız bilim yöntemine önem verme ve ona inanma. 2-Bilimsel bilginin "saltık bilgi" olduğunu ileri süren felsefe görüşü.

    Ezber: Farsça ez-ber->yürekten, by heart learning (İng.), par coeur (Fr.); Bir bilginin "değişmez tek doğru" olarak benimsenmesi, öyle olduğuna ilişkin kalben duyulan güvenin akıl yoluyla tahkik edilmeyişidir. Merak kökenli kuşku ile birleşik olmayan her bilgi "yürekten bilgi" olup, "yürektenlik" bir öğrenme yöntemi olan "akılda tutma (belleme)" değildir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü