Eğitim Sitesi

Eğitim Amaçlı Seyahat Nedir? Eğitim Amaçlı Seyahat Hakkında Kısaca Bilgi

Eğitim Amaçlı Seyahat Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Eğitim Amaçlı Seyahat:

Avrupa üniversitelerinin, özellikle Amerikalı öğrencilerin ilgisini çekmek üzere düzenledikleri, yaz aylarında, kısa dönemli kurs ve gezi paketi sistemi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizm İşletmeleri: Turizm işletmeleri turistik ihtiyaçların karşılanması amacıyla üretim unsurlarının sürekli ve bilinçli olarak bir araya getirilerek kar elde etmek için turizmle ilgili mal ve hizmetlerin ekonomik prensiplere uygun olarak hazırlandığı, üretildiği, arz edildiği ve sonunda katma değerin yaratıldığı ekonomik birimlerdir. Bir başka deyişle Turizm işletmeleri, Türk veya yabancı uyruklu; gerçek veya tüzel kişilerce birlikte veya ayrı ayrı gerçekleştirilen ve turizm sektöründe faaliyet gösteren ticari işletmeleri ifade eder. Turizm tesisleri genellikle kendileri turist akımı yaratmayan, fakat olmamaları halinde de turistin çekiciliği olan yer ve olayları aramayacağı turizm ürünleri, unsurlarıdır. Tesisler, çekici yer ve olayları bütünlerler.

    Xenophobia: Yabancılardan korku veya onlara güvenmeme duygusu, yabancı sevmezlik.

    Hesap Kesme: Konaklamanın yapıldığı tesisten ayrılmadan önce, kalınan süre boyunca tahakkuk eden geceleme ve yeme- içme masraflarının ödenmesi.

    Unavoidable Delay: Önlenemeyen gecikme

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü