Eğitim Sitesi

Eğik Dere (Vadi) Nedir? Eğik Dere (Vadi) Hakkında Kısaca Bilgi

Eğik Dere (Vadi) Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Eğik Dere (Vadi):

Kırma çatılarda çatı yüzeylerinin 45° açılarla kesiştiği ancak, sırt değil, dere oluşturduğu ara kesitlere yerleştirilen ve merteklerin üst yüzeyleri ile aynı düzeyde bulunan iri bir mertek konumundaki konstrüksiyon elemanıdır. Eğik dereden suyun akması için, çinko, vb. malzeme ile üzeri kaplanır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Birim Fiyat Listesi: Her takvim yılı başında rayiçler tespit edildikten sonra yapılarda bulunan imalatlara ve nakliyeye tabi malzemelerin yükleme-boşaltma ve istifine ait analizler Büyük Fiyat Analizi esaslarına göre hesaplanarak Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Yüksek Fen Kurulunca Birim Fiyat Listesi olarak bastırılır ve dağıtılır.

    Parlak Boyalar: Kapı, pencere ve metal yüzeylerde, parlak boyayı tercih edenler için su bazlı parlak boya olan, solvent bazlı yağlı boyalar yerine geliştirilen boya çeşitleridir.

    Rustik: Kır, köy evi havası taşıyan.

    Süzgeçler: Düz (teras) çatılarda ve/veya balkonlarda yağmur suyunu uzaklaştırmaya yarayan yapay gözenekli ve örtü kaplamaları ile uyumlu elemanlardır. - Dik inişli süzgeçler: Düz (teras) çatılarda yağmur suyunu düşey olarak yüzeyden yağmur iniş borusuna bağlayan elemanlardır. - Parapet çıkışlı süzgeçler: Düz (teras) çatılarda yağmur suyunu parapet dibinden yatay veya eğimli olarak yağmur iniş borusuna bağlayan elemanlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü