Eğitim Sitesi

EMU (Yazılım) Nedir? EMU (Yazılım) Hakkında Kısaca Bilgi

EMU (Yazılım) Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak EMU (Yazılım):

EMU, CAM'ın yaptığı işi gören bir Hex; yani makine dilinde bir programdır. Programın içinde bu paralı televizyonları izleyebilmek için gerekli yazılımların dışında menülerde dolaştığınızda karşılaştığınız uydular, transponderlar (TP), frekanslar, kanallar, keyler (yani paralı yazılımları izlemek için gerekli anahtar harfler-rakamlar), görüntü özellikleri, arka planlar, hareketli sistemler için gerekli komutlar vs. bulunur.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Modülasyon: Taşındığı ortam, sinyal üzerinde bazı olumsuz etkiler göstermektedir. Dış dünyadaki değişimler veya diğer sinyaller, taşınan sinyalin bozulmasına neden olmaktadır. Bunun yanı sıra, ortamın getirdiği bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. Bu nedenle, sinyalin mümkün olduğunca az bozunuma uğraması için, sinyal üzerinde bazı işlemler gerçekleştirilmektedir. Bir başka deyişle sinyalin taşındığı ortama uygun hâle getirilmesi için işlenmesi gerekmektedir. Sinyale istenilen yapıyı kazandıran bu işleme modülasyon denmektedir.

    TVRO (Television Receive-Only): Uydu TV yayınlarını sadece almaya yarayan ve gönderme yapamayan ev tipi uydu sistemlerini tanımlamak için kullanılan terimdir.

    INTELSAT: İngilizce "International Telecommunications Satellite Organization" kelimelerinin kısaltmasıdır. Uluslararası haberleşme uydu teşkilatı.

    Gain Atenna: Anten Kazancı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü