Eğitim Sitesi

Düven Nedir? Düven Hakkında Kısaca Bilgi

Düven Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Düven:

Harmanda ekinlerin sapı ve tanelerini ayırmak için kullanılan, önüne koşulan hayvanlarla çekilen, altında keskin çakmak taşları çakılı bulunan, kızak biçiminde araç.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Dünyanın Yedi Harikası: Güzelliği ve görkemiyle insanlarda hayranlık uyandıran İlkçağ yapıtlarıdır. 1. Rodos Heykeli, 2. Babil'in Asma Bahçeleri, 3. Zeus Heykeli, 4. Mısır Piramitleri, 5. Kral Mozolos'un Mezarı, 6. Artemis(Diana) Tapınağı, 7. İskenderiye Feneri.

    Pir: Bir tarikat veya sanatın ilk kurucusu. Herhangi bir konuda tecrübeli. Üstad.

    Fes: Fas Kenti'nde üretilip buradan öteki İslam ülkelerine yayılan kırmızı yün keçeden üretilen tepesinde püskülü bulunan başlıktır. Osmanlı Devleti'nde II. Mahmut tarafından 1828 yılında devlet memurları için zorunlu tutulmuştur. 1925 yılında çıkarılan bir yasayla da giyilmesi yasaklanarak yerine şapka kabul edilmiştir.

    Kuva-İ Milliye: Mondros Ateşkes Antlaş-ması'nın imzalanmasından sonra, Anadolu'da başlayan işgallere ve azınlıkların ayrılıkçı hareketlerine karşı kurulan silahlı halk güçleridir. Yurtseverler tarafından kendiliğinden oluşturulan bu örgütler, bölgesel kurtuluşu hedeflemişlerdir. Sivas Kongre'si ile Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti adı altında birleşmişlerdir. Daha sonra düzenli ordu kurulmuş ve Kuva-i Milliye adı altındaki örgütlülük sona ermiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü