Eğitim Sitesi

Düşen Işık Nedir? Düşen Işık Hakkında Kısaca Bilgi

Düşen Işık Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Düşen Işık:

Herhangi bir ışık kaynağından herhangi bir cisme düşen ışık.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Hue: Temel renklerin bütün oranını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Hue aynı zamanda sadece sizin kullandığınız rengi ifade eden bir parçadır. İçinde Hue nun bir parça olduğu bir renk geçişi kullandığınızda gökkuşağı efektleri oluşturabilirsiniz.

    Enstantane: 1- Fotoğraf makinesinin içindeki obtüratör perdesinin (bazı makinelerde metal yaprakların) açık kaldığı sürenin saniyenin kesirleri olarak ifade edilmesidir. Gelişmiş refleks makinelerin büyük bölümü 30 saniye ile 1/8000 saniye arasında "enstantane=Anlık" değerleri sunmaktadır. 2- Filmin pozlandırılma süresidir ve ölçüsü saniyedir. Yüksek örtücü hızları, makinenin sarsıntısı veya fotoğraf objesinin hareketi nedeniyle oluşabilecek görüntü bozulmalarını ortadan kaldırarak temiz bir sonuç alınmasını sağlar. 3- Deklanşör hızıyla aynı anlamdadır. Ayarlandığı süre boyunca görüntü sensörünün önündeki perdenin (obtüratör) açılıp kapanmasını sağlar.

    File Format: Dosya formatı demektir. Mesela resim dosya formatlarından TIFF, JPEG, BMP yi örnek verebiliriz. Ses veya video görüntülerinin de kendilerine göre dosya formatları vardır.

    Foto-Piksel: Görüntü sensörlerinde bulunan ışığa duyarlı fotonları tanımlar. Farlı isimler altında da anılırlar. Foto piksel ifadesi ile anlatılmak istenen, ışığın gelmesiyle elektriksel olarak yüklenen hücrelerdir. Bu ifadedeki "foto" kelimesi "foton" manasındadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü