Eğitim Sitesi

Drape Nedir? Drape Hakkında Kısaca Bilgi

Drape Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Drape:

Tavan ya da perde aralarında kullanılan kumaştan süsleme dilimlerdir.

 

Perdecilik Terimi Olarak Drape:

1- Tavan yada perde aralarında kullanılan kumaştan süsleme dilimlerdir.

2- Perdelerin üzerinde kullanılan farklı kalıp ve kesimlerdeki dilim şeklinde kumaş süslemeleri.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Drape:

Kumaşın kat kat dökümlü şekilde dikilmesine verilen ad.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Drape:

Kumaşın, ince katlar halinde aşağı doğru salınmasını sağlayan özelliğidir; her kumaşta drape olmaz bu yüzden satın almadan önce drapeyi kontrol edin. Aynı zamanda, büzgü ve pliseler tarafından kontrol edilen özel bir düzenlemedir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Fotoselli Batarya: Sinyal üreten ve sinyal alan iki göz arasına giren bir cismin sinyali kesmesiyle belirli sıcaklıkta ayarlanmış suyun akışını kontrol eder. Düşük gerilimli elektrik enerjisiyle çalışır. Genellikle 6-9-12 voltluk gerilim yeterlidir. Gereksiz su tüketimini engellediği için tasarruf sağlar. 0.5-0.8 bar aralığında basınçla çalışır. Maksimum su sıcaklığı 70 °C olmalıdır. Su kullanımının bitmesinden 30 saniye sonra algılar ve kendini kapatır.

    Aplik Ayna: Bir mekanda bulunan aynayı aydınlatmak üzere, aynanın bulunduğu duvarın üzerine monte edilerek aynayı belirgin bir biçimde aydınlatan aplik çeşididir.

    Baba: Asma makaslarda üzerine oturan aşığın yükünü yanlamalarla gergiye ileten, gerginin asıldığı ve çekmeye çalışan makas elemanıdır. Babanın kesiti kare ya da kareye yakın dikdörtgen olabilir.

    İklimlendirme: Çoğunlukla binalardaki ve taşıma araçlarındaki ortamın ısıl konforunu sağlamak için ısıtma, soğutma ve havalandırma veya ortam havasının durumunu iyileştirmek için dezenfeksiyon işlemleri, klimatizasyon.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü