Eğitim Sitesi

Döviz Ek Ücreti Nedir? Döviz Ek Ücreti Hakkında Kısaca Bilgi

Döviz Ek Ücreti Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Döviz Ek Ücreti:

Döviz alırken veya bir para birimini diğerine çevirirken ödenen ücret.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Bakiye: İki tarifi vardır: 1- Tüm borçlandırma ve alacaklandırmalar mahsup edilip eklendikten sonra bir hesaptaki para miktarı 2- Bir borcun kalan miktarı

    Beklenti Anketi - BA: TCMB tarafından finansal ve reel sektörde karar alıcı ve uzman kişilerin, tüketici enflasyonu, döviz kuru, cari işlemler dengesi, GSYH büyüme hızı ve faiz oranları gibi temel makroekonomik değişkenlere ilişkin beklentilerinin alınması amacıyla aylık olarak uygulanan bir ankettir. (Survey of Expectations - SoE)

    Bağlı Ortaklık: İşletmenin doğrudan veya dolaylı olarak en az % 50 oranında oy hakkına veya en az bu oranda yönetim çoğunluğunu seçme hakkına sahip olduğu iştiraklerdir.

    Doğrudan Yabancı Yatırım: Yatırımcının yerleşiği olduğu ekonomi dışındaki bir ekonomide bir işletmenin yönetimini kontrol ettiği veya yönetiminde söz sahibi olduğu uzun vadeli bir yatırım şeklidir. Doğrudan yabancı yatırımda, yatırımcının işletmenin sermayesinde %10 veya daha fazla paya sahip olması veya yönetimde söz sahibi olması esastır. (Foreign Direct Investment)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü