Eğitim Sitesi

Double-Hop Nedir? Double-Hop Hakkında Kısaca Bilgi

Double-Hop Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Double-Hop:

Çift atlama; 2 anten sistemi merkezi bir Yer istasyonu üzerinden haberleşiyorsa Sinyal Double-Hop yapar. A istasyonundan uyduya, uydudan merkezi yer istasyonuna 1 HOP, Merkezi yer istasyonundan uyduya ve ordan B istasyonuna 1 HOP. Toplamda 2 HOP.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Carrier: Taşıyıcı. Bilgi sinyalini aktarmakta kullanılan, tek frekans işgal eden temel radyo sinyali. Analog sinyalde taşıyıcı gelen sinyale uyumlu olarak genliğiyle veya frekansıyla oynanarak modüle edilir. Analog çalışan uydu taşıyıcıları genellikle frekans modülasyonudur.

    E1: Geniş Alan (WAN) dijital iletişim hattı. 32 kanallı bir yapıyı temsil eder. Her bir kanal 64Kbps kapasiteye sahiptir. Toplamda 2048 Kbps iletim kapasitesine sahiptir.

    Indoor Unit (IDU): İletişim sistemlerinde kapalı ortamlarda (bina içi) kullanılan cihazların genel adıdır. Aynı cihaz için farklı model (outdoor – dış birim , indoor – iç birim) üretilebilir. VSAT, SCPC , uydu internet ya da diğer uydu haberleşme sistemlerinde uydu modeme verilen isimdir.

    Delay: Gecikme; Sinyallerin yeryüzünden haberleşme uydusuna gönderilmesi ve tekrar yeryüzündeki antene ulaşması için geçen süre. Double-Hop’ta bu süre single-Hop’a göre 2 kat fazladır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü