Eğitim Sitesi

Dolgu Flaş Nedir? Dolgu Flaş Hakkında Kısaca Bilgi

Dolgu Flaş Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Dolgu Flaş:

Dış çekimlerde, sert gölgelerin yumuşatılmasında ana ışık kaynağı olmayacak şekilde kullanılan ek flaş ışığıdır. Genel olarak, güneş ışığının yoğun olduğu durumlarda, objenin üzerinde oluşan sert gölgelerin yumuşatılmasında kullanılır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Kadraj: Çerçeveye alınan bir görüntüye dahil edilen unsurların tümünü ifade eder. Kadraja fotoğraf çekilirken vizörden bakarak karar verilebileceği gibi, çekilmiş bir fotoğraf da daha sonra farklı şekilde kadrajlanabilir.

    Çok Bölgeli Ölçüm: 1. Yapay zekâya sahip bu ışık ölçümü sistemi, fotoğraflanan alanın değişik bölgelerinden yansıyan ışığı ölçerek bu değerler üzerinden algoritmalara dayanarak hesaplamalar yapar. Bu sistemin amacı, çok karmaşık ve farklı ışık koşullarının olduğu durumlarda diğer ölçüm sistemlerine göre daha kesin pozlama değerlerine ulaşılabilmesidir. 2. Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, fotoğraflanan alanın değişik bölgelerinden yansıyan ışığı ölçerek bu değerler üzerinden algoritmalara dayanarak yaptığı hesaplamalara göre ışığı değerlendirdiği, çok karmaşık ve farklı ışık koşullarının olduğu durumlarda diğer ölçüm sistemlerine göre daha kesin pozlama değerleri sağlayabilen ışık ayarı.

    Kırmızı göz bebeği etkisi: Flaş ışığıyla çekilen renkli fotoğraflarda insanların göz bebeğinin kırmızı görülmesi. Flaş ışığının makinenin objektifiyle aynı eksende olması durumunda orta çıkar. Çekim anında objektife bakılmazsa ya da flaş uyarıcı küçük şiddette çakmalarla gözü alıştırırsa bu etki yok olur.

    AWB (Outomatic White Balance): Kameraların çekim yaparken pozlama esnasında beyaz ayarını otomatik olarak yaptığı sistemi ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü