Eğitim Sitesi

Distributed database Nedir? Distributed database Hakkında Kısaca Bilgi

Distributed database Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Distributed database:

Dağıtılmış veritabanıKullanıcıya tek bir veritabanı gibi gözüken fakat ayrı yerlerdeki veritabanlarından oluşan veritabanı. Buna iyi bir örnek olarak Alan Adı Sistemi'ni (DNS-Domain Name System) verebiliriz.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Hypertext: Anında etkileşimli sorgulama fonksiyonuna sahip bir metin dosyası tipini tanımlamak için kullanılır. Metin içine yerleştirilmiş kelime ve kelime gruplarının kullanıcı tarafından (fare tıklamasıyla) seçilmesiyle bağlantı kurarak, ilişkili olduğu bilgi ve multimedya malzemesinin anında görüntülenmesini sağlar.

    Truva Atı: Truva atı masum ve yasal görünen fakat kötü niyetli fonksiyonlar içeren programlardır. Örneğin, masum görünen bir oyun programı veya görüntü dosyası siz onu açtığınızda beklediğiniz şekilde bilgisayarınızda oyun oynayabilir veya görüntü izleyebilirsiniz. Fakat bu arada oyun programını veya görüntü dosyasını üreten veya dağıtan kişi tarafından bilgisayarınız ele geçirebilir veya bilgisayarınıza zarar verilebilir.

    MSSS: Çok yönlü ses sistemi, çift hoparlör bağlantı terminalleri.

    Multi Disc program: Tek disk alabilen CD player'larda çoklu disk programı yapma. Diskleri teker teker takıp çıkararak istenen şarkılardan bir konbinasyon yapılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü