Eğitim Sitesi

Dışarıdan Eğitim (Ekstern Eğitim) Nedir? Dışarıdan Eğitim (Ekstern Eğitim) Hakkında Kısaca Bilgi

Dışarıdan Eğitim (Ekstern Eğitim) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Dışarıdan Eğitim (Ekstern Eğitim):

Yükseköğretimin belirli dallarında, devam zorunluluğu olmaksızın sadece yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavlarına katılma zorunluluğu bulunan bir eğitim-öğretim türüdür. Bu eğitimi izleyen öğrenciler ortak zorunlu dersler ile gerekli görülen bazı dersleri, ilgili yükseköğretim kurumlarınca mesai saatleri dışındaki uygun saatlerde düzenlenecek derslerde alırlar.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Undergraduate: Lisans öğrencisi anlamına gelir.

    Danışman: Enstitüde kayıtlı öğrenciye ders ve tez (yüksek lisans tezi, doktora tezi, sanatta yeterlik tezi ve uygulaması) çalışması dönemlerinde rehberlik etmek üzere enstitü yönetim kurulu tarafından atanan öğretim elemanı.

    Diploma: Belirli bir eğitim-öğretim programı uygulayan bir kurumun öğrenciye öğrenim programını başarıyla tamamladığını, bir derece veya unvanı kullanmaya hak kazandığını, bir iş, sanat veya meslek dalında çalışabilme yetkisi elde ettiğini belirtmek için verdiği resmî belge.

    Rektör: YÖK tarafından atanan, üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eden, yönetimden, eğitim ve öğretimin eşgüdümlü bir şekilde yürütülmesinden sorumlu profesör.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü