Eğitim Sitesi

Dirsek Nighty Nedir? Dirsek Nighty Hakkında Kısaca Bilgi

Dirsek Nighty Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Dirsek Nighty:

Nighty`den farklı olarak dirseğin üzerinde dönmek.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Kast Ajansı: Bünyesinde bulundurduğu/temsil ettiği dansçıları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, oyuncuların portfolyolarını hazırlayan, sunan ve istendiği takdir de bu oyuncuları deneme çekimine gönderen, işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

    Barok (Fr. İng. Baroque): Müzik alanında Barok çağı 1550 yıllarında başlamış, 1600den sonra yayılmış, çağın öbür sanatlarındaki renk ve süsleme gösterişi, İtalyan madrigalinin kromatik armonisinde, Venedikli bestecilerin birden çok koro için yazdıkları yapıtlarda belirmiştir. Barok eğilimlerine uygun müzik yazmış besteciler arasında Gabrieliler, Schütz, Buxtehude, bir sınıra kadar Bach, Haendel, Rameau ve Lully gösterilebilir.

    Kentet: Beş çalgı için yazılmış yapıt. Beşli. Quintet (İng.).

    Arya: 1- Operalarda solistlerden birinin orkestra eşliğinde söylediği, genellikle kendi içinde bütünlüğü olan parça. 2- Bir tür şarkı. İnsan sesi için beste. Operalarda genellikle başvurulan biçim. 3- Hava, melodi. 4- Orkestra eşliğinde söylenen ya da çalınan, solo ses ya da çalgı için büyük çaplı ezgi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü