Eğitim Sitesi

Diploit Nedir? Diploit Hakkında Kısaca Bilgi

Diploit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Diploit:

Gametlerde bulunan iki takım kromozom sayısı, iki takım kromozoma sahip hücre ya da organizma.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Diploit:

2n sayıda kromozom taşıyan hücre.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Embriyonik Kök Hücre (ESC): Blastosistdeki çok potansiyelli bir hücre.

    Androspor: 1. Bazı deniz bitkilerinde erkek üreme bölgeleri tarafından üretilen küçük eşey hücreleri, mikrospor. 2. Polen. Tohumlu bitkilerde üreme organı olan stamenlerde mayoz bölünmeyle meydana gelen erkek üreme hücreleri, çiçektozu. Çiçekli bitkilerdeki polene özdeştir.

    Sinaps: 1-İki nöronun veya nöronla başka bir hücrenin bağlandığı yer. 2-Bir nöronun aksonu ile bir başkasının dendriti arasındaki bağlanma.

    Kuşlar: Kuşlar, omurgalı hayvanlar arasında uçabilen türler bulunduran ilk gruptur. Vücutları keratinden yapılmış pul, tüy ve teleklerle kaplı canlılardır. Beslenme tipine göre gagaları; delmeye, parçalamaya ve yakalamaya uyum sağlayacak biçimde şekillenmiştir. Kuşlar akciğerlerle solunum yapar. Kuşlarda yılın belirli zamanlarında sürüler halinde göç olayı görülür. Ayrı eşeyli canlılardır. Kuşlar yumurta ile çoğalır. Kuş yumurtaları diğer canlılar için önemli bir besin kaynağıdır. Yuva yapma, kuluçkaya yatma ve yavru bakımı görülür. Kivi, penguen ve emu uçamayan kuşlara; şahin, leylek, sinek kuşu ve ağaçkakan ise uçabilen kuşlara örnek verilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü