Eğitim Sitesi

Dilbilgisi Nedir? Dilbilgisi Hakkında Kısaca Bilgi

Dilbilgisi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Dilbilgisi:

1. Bir dilin ses, biçim ve cümle yapısını inceleyen bilim.

2. İlk ve orta dereceli okullarda öğrencilere anadilin ses, biçim ve cümle yapısı bakımından özelliklerini ve kendine özgü kurallarını öğretmek için okutulan ders.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Jimnastik: 1. Vücudu çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümü, idman, kültürfizik. 2. Erkeklerde, yer alıştırmaları, barparalel, barfiks, halkalar ve kulplu beygir; kadınlarda yer alıştırmaları, eşit olmayan çubuklar, barfiks, denge kalası alıştırmalarını içeren yarışma disiplini. 3. İnsanın beden ve ruh yeteneklerini geliştirmek amacıyla biyolojik olanaklar içinde uygulanan yöntemli, ölçülü ve düzenli vücut alıştırmaları. 4. Vücut alıştırmalarının, yöntemine ve kurallarına göre öğretildiği ders.

    Kaynakça: Araştırmalar sırasında faydalanılan eserin, makalenin, derginin vb. künyesinin meydana getirilen yazılı raporda belirtildiği şekle denir.

    Talim: Öğretim, alıştırma.

    Öğretmen Proje Toplantısı: Her proje değerlendirmeden 1 gün öncesinde proje alan lideri öğretmenler tarafından yapılan toplantıdır. Projelerin aşamaları ile ilgili bilgi paylaşımı ve değerlendirme yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü