Eğitim Sitesi

Dikey Perde Nedir? Dikey Perde Hakkında Kısaca Bilgi

Dikey Perde Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Dikey Perde:

Genellikle işyeri, fabrika, okul ve hastane gibi yerlerde kullanılan perde çeşididir. PVC, kumaş ve alüminyum bant seçenekleri mevcuttur. Kumaş dikey perdeler evlerde de tercih edilmektedir. Dikey toplama yaptığı için geniş ve yüksek cepheli camlarda kullanımı uygundur. Güneşten maksimum değerde yararlanma sağlayan, aynı zamanda güneş ışığına istenilen yön ve açı verilebilmesine imkan tanıyan mekanizmalı bir perde sistemidir. Bir alüminyum ray üzerinde bantları taşıyan vagonların bulunduğu dikey perde sisteminde, ip mekanizması bantların bağlı olduğu vagonları sağa sola veya ortadan iki yana hareket ettirebilir. Zincir kumandası ise bantları kendi ekseninde döndürerek ışık ayarının yapılmasını sağlar.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Ada Tezgahı: Geniş mutfak alanları için uygulanabilen, yemek hazırlama, pişirme ya da yemek yeme gibi faaliyetler için kullanılan mutfak ortasında konumlanan tezgah ünitesi.

    Montaj: Kurma, birleştirme.

    Divan: Arkalıksız ve kolçaksız, birkaç kişilik, üzeri ve arkası minderli oturma öğesi, sedir.

    Çardak: 1- Üstüne sarmaşıklı ağaç veya çiçek sarılarak yapılmış kafesli gölgelik. 2- Ağaç dallarından çatılmış gölgelik. 3- Sofa (Ankara yöresinde).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü