Eğitim Sitesi

Digital Transmission Nedir? Digital Transmission Hakkında Kısaca Bilgi

Digital Transmission Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Digital Transmission:

Dijital İletim.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Boresight: Çanağın baktığı yer.

    EMU (Yazılım): EMU, CAM'ın yaptığı işi gören bir Hex; yani makine dilinde bir programdır. Programın içinde bu paralı televizyonları izleyebilmek için gerekli yazılımların dışında menülerde dolaştığınızda karşılaştığınız uydular, transponderlar (TP), frekanslar, kanallar, keyler (yani paralı yazılımları izlemek için gerekli anahtar harfler-rakamlar), görüntü özellikleri, arka planlar, hareketli sistemler için gerekli komutlar vs. bulunur.

    Jeosenkron Yörünge (Yere Eşzamanlı Yörünge): Uyduların sonsuz sayıdaki yörüngelerinden ancak bir tanesinin yeryüzündeki herhangi bir noktaya göre pozisyonu sürekli sabit kalmaktadır. Bu yörünge ekvator düzlemi üzerinde dairesel ve üzerindeki uydu hızının, Dünya‘nın kendi ekseni etrafındaki açısal hızına eşit olduğu özel ve tek bir yörüngedir. Bu yörünge jeosenkron (yere eşzamanlı) uydu yörüngesi veya Clarke yörüngesi olarak adlandırılır ve yeryüzüne olan mesafesi 35.784 km’dir. Uydunun böyle bir yörüngede Dünya’ya göre sabit kalması üç koşulla belirlenir: a- Uydunun Dünya ile aynı yönde dönmesi b- Ekvator enleminde bulunması, c- Uydunun 23,94 saatte tam bir dönüş yapması.

    SECAM – Séquence Couleur à memoire: Fransa’da geliştirilmiş, 625 çizgi, 50 görüntü/saniye özelliğinde renkli televizyon sistemidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü