Eğitim Sitesi

Dezenfeksiyon Nedir? Dezenfeksiyon Hakkında Kısaca Bilgi

Dezenfeksiyon Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Dezenfeksiyon:

Ürünün depolanacağı ünitelerin temizlenmesinden sonra deponun taban, tavan, duvar, döşeme ve tüm kısımları ile buna bağlı olarak depo çevresindeki belirli bir alanın ve açık yığın yerlerinin birtakım kimyasal ilaçlarla ilaçlanması işlemi.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Dezenfeksiyon:

Cansız yüzeylerdeki hastalık yapma özelliği olan bakteri ve virüs gibi etkenlerin (mikroorganizmaların) kimyasal maddeler kullanılarak yok edilmesi, mikroplardan arındırma işlemi.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Dezenfeksiyon:

Gıda ile temas eden alet, ekipman ve yüzeylerde var olan mikroorganizmaları yok etmek için uygulanan işlem basamağı.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Anemophyl: Rüzgârla tozlanan bitkilere "anemophyl" bitkiler denir. Bu bitkiler genellikle bir cinsli çiçeklere sahiptirler. Fındık, ceviz, pikan, dut, kestane gibi monoik; hurma ve Antep fıstığı gibi dioik türler anemophyl'dirler.

    Transit: Bir malın bir ülkeden başka bir ülkeye giderken yol üstünde bulunan ülke ya da ülkelerden, ithalat vergisi ödenmeden geçirilmesi ve bu suretle geçirilen mallar.

    El Koyma: Bir malın devletçe sahibinin elinden zorla alınması, müsadere.

    Havalandırma: Depolanan ürünün kalitesinde devamlılığı sağlamak, haşere akar ve fungus gelişimini önlemek için ürün içerisinden havalandırma fanları ve havalandırma kanalları yardımıyla emme ya da basma yoluyla hava geçirme işlemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü