Eğitim Sitesi

Denizlik Nedir? Denizlik Hakkında Kısaca Bilgi

Denizlik Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Denizlik:

Pencerelerin tabanını teşkil eder. Su geçirmeyen malzemelerden yapılması gerekir. Öne doğru eğim verilmesi, suyun dışarı akmasını geride ve yanlarda yükseltilmesi suyun içeri sızmamasını sağlar. Uç kısmı duvar yüzünden çıkıntılı ve damlalıklıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Denizlik:

Pencere alt kenarlarıyla duvar arasına yapılan, bina duvarının dış kısmını yağmur, rutubet, buğu akıntısından koruması amacı ile yapılan yapı elemanına denizlik denir. Denizlikler mozaikli beton, mermer, granit vb. malzeme ile yapılırlar.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Kabartma: Kil, alçı, taş gibi işlenebilir gereçleri alçaklı yüksekli yüzeyler halinde biçimlendirerek meydana getirilmiş yapıt, rölyef.

    Kalite Yönetimi: Kalitenin sağlanması doğrultusunda, yararlanılan kaynak ve işlemlerin eşgüdüm ve yönlendirilmesinde söz konusu sistematik prosedür ve yaklaşımların planlanması, organize edilmesi, uygulanması ve belgelendirilmesidir.

    Çardak: 1. Üstüne sarmaşıklı ağaç veya çiçek sarılarak yapılmış kafesli gölgelik. 2. Ağaç dallarından çatılmış gölgelik. 3. Sofa (Ankara yöresinde).

    Genel Şartname Eki: Teklif ve/veya sözleşme evrakının bir parçası olan genel şartnameye yapılan ek ve/veya değişiklikler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü