Eğitim Sitesi

Deniz Harp Okulu Nedir? Deniz Harp Okulu Hakkında Kısaca Bilgi

Deniz Harp Okulu Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Deniz Harp Okulu:

Türk Deniz Kuvvetlerine subay yetiştiren okuldur.İlk kez Osmanlı Devleti'nde III. Mustafa Dönemi'nde Hendesehane adıyla oluşturulan okulun, 1776'da Mühendishane-i Bahr-i Hümayun adıyla yeniden düzenlenmesiyle kurulmuştur.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Orta Asya: Türklerin ilk ana yurtları Orta Asya'dadır. Orta Asya, doğuda Kingan Dağları'ndan, batıda Hazar Denizi ve İtil boylarına, güneyde Hindikuş ve Karanlık Dağlarından kuzeyde Sibirya'ya kadar uzanır. Bu geniş alanda Türklerin ilk ana yurtları; Altay-Sayan Dağları'nın kuzeybatısı, Tanrı Dağları'nın kuzeyi, Aral Gölü'nün çevresi ve Hazar Denizi'nin doğusu arasında kalan bölgedir.

    Turancılık: Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında, Osmanlılık ve İslamcılık akımları karşısında, Avrupa'daki ulusçu akımların da etkisiyle, yeryüzündeki bütün Türkleri tek bir yurt ve tek bir bayrak altında birleştirmeyi amaçlayan ırkçı akım.

    Militarizm: Bir ülkede ordu gücünün aşırı ölçüde ağır basması, ülke yönetiminde ağırlığını duyurmasıdır.

    Yakındoğu: Avrupa'ya göre Akdeniz'in doğu kıyısında yer alan ve Ortadoğu ülkelerinden Suriye, Ürdün, Lübnan, İsrail ve Mısır'ın içinde bulunduğu coğrafya bölgesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü