Eğitim Sitesi

Demonte Mobilya Nedir? Demonte Mobilya Hakkında Kısaca Bilgi

Demonte Mobilya Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Demonte Mobilya:

Yeniden sökülüp takılabilecek şekilde tasarlanan, buna uygun bağlantı elemanları ile imal edilen mobilya çeşidi.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Panoramik: Bir arazi ya da toplu yapı alanının uzaktan ve yüksekten geniş görünüşü.

    Çelik: Bir demir (Fe) karbon (C) alaşımıdır. Üretim yöntemleri ve kullanılan cevherlerden ötürü manganez, silisyum, fosfor ve kükürt çeliğin bünyesinde bulunan elementlerdir. Çeliğin yapısındaki karbonun görevi alaşımı sertleştirmek ve demir atomlarının kaymasını engellemektir. Alaşımdaki karbon miktarı ile oynanarak çeliğin sertliği, esnekliği, sünekliği ve gerilme gücü değiştirilebilir. Alaşımdaki karbon miktarı artırılarak çeliğin sertliği artırılabilir, fakat bu işlem çeliğin kırılganlığını arttırıp; kaynaklanabilirlik ve süneklik gibi bir takım özelliklerini azaltır. Demir-karbon alaşımının çelik olarak kabul edilmesi için tipik olarak en çok yüzde 2,1 oranında karbon karışımına sahip olması gerekmektedir. Günümüzde "demir ve çelik" endüstrisi tek isim altında kullanılsa da, geçmişte bu iki sektör birbirinden ayrı isimlere sahiptiler. Metalurjinin bilim dalı olarak yaygınlaşması ile birlikte çeliğin kompozisyonunun değiştirilerek ya da ısıl işlem ile özellikleri farklılaştırılarak özellikle yüksek kopma mukavemeti ile teleferik, inşaat, otomotiv, tıp, ve bir çok diğer alanda insanlığa hizmet verir hale getirilişi hızlandırılmıştır.

    Mozaik: 1. Bir yüzey üzerine "tesserae" denen küçük, genelde kare olan sert, renkli materyalleri dizerek oluşturulan bir tasarım türü. Türlü renklerde küçük taş, cam, çömlek parçalarının yan yana getirilmesiyle yapılan duvar, döşeme, tavan kaplaması şeklinde resim ve bezeme işi. Mozaik tasvir şeklinde veya geometrik düzende olabilir. Uygulama alanları, havuz, banyo, mutfak, park bahçe, dış ve iç cephe için dekoratif, hediyelik, sanatsal çalışmalar. 2. Dökme mozaik. Mermer gibi taş kırıklı çimento harçlı döşeme kaplaması.

    Görüntülü Kapı Telefonu: Görüntülü kapı telefonu tek daireden çok bloklu sitelere kadar modüler bağlantı ile sınırsız kapasite şifre ile dış kapıyı açabilme, güvenlik ve sosyal birimler ile karşılıklı görüşebilme siyan/beyaz veya renkli LCD ekran seçeneği özelliklerine sahiptir. Apartmanlar, villalar, siteler, iş merkezleri, villa kentler, çok bloklu sitelerde uygulanmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü