Eğitim Sitesi

Demografi Nedir? Demografi Hakkında Kısaca Bilgi

Demografi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Demografi:

İnsan topluluğunun belirli niteliklerini ölçen bilim dalı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Demografi:

Nüfus bilimidir.
"Nüfus sayımları demografinin konusudur. Bir yerde yaşayan insan sayısı, cinsiyet dağımı, çalışan-çalışmayan durumu vb konular demografinin ilgi alanına girer."

 

Coğrafya Terimi Olarak Demografi:

1- Nüfus bilimi. İnsan nüfusunu yapı, gelişme, dağılımı vb. nitelik ve nicelik gibi özellikleri açısından inceleyen bilim dalı.

2- İnsan topluluklarının, toplam nüfus, yoğunluk, doğum ve ölüm oranları, göçler, evlilikler vb. olaylarının istatistik karakteriyle ilgilenen sosyoloji ve antropoloji dalıdır.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Demografi:

İnsan topluluklarının istatistik etüdü.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Demografi:

İnsan topluluğunun belirli niteliklerinin ölçülmesiyle ilgili bir bilim dalı. Nüfusun büyüklüğü, cinsiyeti, mesleklere, yaşa v.b. unsurlara göre tanıdığı özellikler ve bunların zaman içindeki eğilimleri demografinin ilgi alanına girer.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Fakirlik Belgesi: Türkiye Cumhuriyetinde muhtarlık tarafından menkul ve gayri menkul malı olmayan, her hangi bir sosyal güvenlik kurumundan maaş almayan ve ancak başkalarının yardımı ile geçinebilen yardıma muhtaç kişilere verilen belge.

    Vergi: Kaynağı milli gelir olup, devletin, kamu harcamalarını karşılamak üzere kişilerden hükümranlık gücüne dayanarak ve ödeme güçlerine göre tek taraflı, nihaî ve mecburî olarak aldığı para.

    Düzenlilik Denetimi: Mali denetim ve uygunluk denetimi.

    Kamu Düzeni: Bir ülkedeki kurum ve kuralların, devletin güvenliğini, kamu hizmetlerinin iyi işlemesini ve bireyler arasındaki ilişkilerde huzuru, hukuk ve ahlak kurallarına uygunluğu sağlamasıyla oluşan düzen.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü