Eğitim Sitesi

Demirperde Nedir? Demirperde Hakkında Kısaca Bilgi

Demirperde Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Demirperde:

Batılı ülkelerin İkinci Dünya Savaşı sonrası girilen "soğuk savaş" döneminde, kendilerini sosyalist blok ülkelerinden ayıran sınıra ve bu ülkelere verilen ad.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kıta Sahanlığı: Kara sularının bittiği yerden başlayan ve ilgili ülkenin topraklarının deniz altındaki doğal uzantısı olup, 200 metre derinliğe kadar olan alanı kaplayan su altı bölgesidir.

    Şecere: Bir soyun bir ailenin bilinen en eski atasından başlayarakson üyelerine değin bütün bireylerini, bir kökten çıkan ağaç görünümü içinde gösteren çizelge.

    Çin Seddi: MÖ: 210 yılında tamamlanan, Çin'i kuzeydeki göçebe toplulukların (özellikle Hunların) saldırılarını önlemek amacıyla yapılan insan yapısı en büyük duvardır. Çin Seddi, ortalama bir kaç yüz metrede bir yapılan kulelerle desteklenmiştir. Uzunluğu 2.400 Km. ve yüksekliği 4 ile 9 metre arasında değişmektedir. Üzerinde 4 metre genişliğinde bir yol vardır.

    Bedeviler: Arap Yarımadası'nda çöllerdeki vahalarda konaklayarak koyun, keçi, at ve develeri besleyerek yaşamını sürdüren göçebe Arap topluluğudur. Arap Yarımadası'nın dışında Irak, Suriye ve Ürdün topraklarında da yaşamaktadırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü