Eğitim Sitesi

Davlumbaz Nedir? Davlumbaz Hakkında Kısaca Bilgi

Davlumbaz Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Davlumbaz:

Mutfaklardaki yemek kokularının ve buharının dışarıya atılması veya bir karbon filtre konularak havanın temizlenmesi amacıyla kullanılır. Kullanım esası bakımından ankastre tipi mutfak aspiratörlerine benzerlik gösterirler. Yalnız teknolojik bakımdan gelişmiştir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Ton: Renklerin açıklık koyuluk derecesi.

    Lento: Üzerlerine gelen yükleri taşıyabilmek için kapı, pencere vb. açıklıklarının üst başlarına konan ahşap, çelik ya da betonarme kiriş.

    Kırma Çatı Tipi (Dört Eğimli): Basit şekliyle dikdörtgen bir plan üzerine kurulan çatılardır. Dört tarafında ikisi üçgen ikisi eşkenar dikdörtgen çatı yüzeyler görülür. Damlalık (saçak) binanın dört tarafında aynı seviyede dolaşır.

    Enerji Tasarruflu Ampul: Normal ve soket duylu olarak üretilirler. Kompakt floresan ampullerin fonksiyonları floresan ampuller gibidir, ama daha az yer kaplarlar. Cıva buharı, elektrotlar arasındaki elektrik alanı tarafından görünmeyen mor ötesi ışınlarını göndermesiyle uyarılırlar. Camın iç tarafında bulunan floresan bir madde bu ışığı görünür hale getirir. Bu arada farklı renklerdeki floresan maddeler, farklı ışık renkleri oluştururlar. Standart şeffaf ampullere göre %80 daha az enerji harcarlar. Ömürleri uzundur (yaklaşık 5000 saat). Gerilim ve ısı değişiminden etkilenmezler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü