Eğitim Sitesi

Dalgakıran Nedir? Dalgakıran Hakkında Kısaca Bilgi

Dalgakıran Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Dalgakıran:

Limandaki gemilerin dalgalardan korunması için denizde yapılmış kalın, uzun duvarlar biçiminde set.

 

Denizcilik Terimi Olarak Dalgakıran:

Limanları ve limanlar içindeki gemilerin denizlerden (dalgadan) zarar görmemesi için limana hakim rüzgara yüzey verecek şekilde yapılmış dalga önleyici yapılar.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Besin Zinciri: Bitki, otçul hayvan ve etçil hayvan arasında besine dönüştürülen enerjinin organizmadan organizmaya geçişidir.

    Tethis (Teythis): Akdeniz jeosenklinaline verilen diğer ad.

    Boylam: 1- Dünya üzerindeki her hangi bir noktanın başlangıç meridyenine olan uzaklığının açı cinsinden değerine Boylam denir. Derece, dakika ve saniye olarak ifade edilir. 2- Dünya üzerinde herhangi bir noktayla, Londra yakınındaki Greenwich Gözlem Evi'nden geçen meridyen arasındaki paralel yayının açı cinsinden değeri. 3- Dünya üzerindeki herhangi bir noktanın başlangıç meridyenine olan uzaklığının açısal değeridir. Q açısı, D noktasının başlangıç meridyenine olan uzaklığının açı cinsinden değeridir ve D noktasının boylam derecesini verir. Örnek : D noktasına ait Q açısının değeri 30 derece ise, D noktasının boylam derecesi 30° dir.

    Medcezir: 1. Ay ve Güneş'in çekim kuvvetleri nedeniyle deniz yüzünde, özellikle ana denizlerde su düzeyinin alçalması, kabarması olayı. 2. Meddücezir, gelgit.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü