Eğitim Sitesi

Daire Nedir? Daire Hakkında Kısaca Bilgi

Daire Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Daire:

Bir apartman içinde yer alan, birden fazla konuttan her biri. Yapılarda aynı çatı altında birden fazla yapılan bölümlerden her birine denir.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Daire:

Çember ile, çemberin iç bölgesinin birleşimine daire denir.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Daire:

Yapılarda aynı çatı altında birden fazla yapılan bölümlerden her birine denir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Daire:

Bir çemberin içinde kalan düzlem parçası.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Kalkan Duvarı: Tek yüzeyli ve beşik örtüsü çatılarda mahyaya dik doğrultuda çatının iki yanında bulunan, genelde tek yüzeyli çatılar için dik üçgen; beşik örtüsü çatılar için ise ikizkenar üçgen şeklinde duvarlardır.

    Küpeşte: Merdivenlerde korkuluğun üzerine veya duvara bağlanan merdiven iniş ve çıkışlarında tutunmaya yarayan ahşap, maden veya plastik merdiven elemanına küpeşte denir.

    Kompakt Duş Sistemi: Duş teknesi, duş kabini ve masajlı duş sistemini bir arada sunan çözümdür. İç duvarlar da özel malzemeden oluşmakta ve jetler içermektedir. Buhar banyolu (sauna/hamam) ve buhar banyosuz modelleri vardır. Buhar banyolu modellerde, buhar jeneratörü kullanılmaktadır.

    Duvar: Çeşitli binalarda taş, tuğla ve bloklardan değişik şekillerde, taşıyıcı veya bölme duvar olarak düşey şekilde örülen elemanlar. Duvar, yapının dışarıyla irtibatını kesen, yapıyı dış etkilerden koruyan ve mahalleri birbirinden ayıran yapı elemanıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü