Eğitim Sitesi

Dahili Sürücü Nedir? Dahili Sürücü Hakkında Kısaca Bilgi

Dahili Sürücü Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Dahili Sürücü:

Dahili optik sürücüler dijital verileri diskten okuyabilir (oynatabilir) ve diske yazabilir. Harici sürücülerin aksine, PC kasanızın içine yerleştirilirlerek PC'nize bir kablo aracılığıyla bağlanırlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Çift Filtre: Bazı çamaşır kurutma makineleri, giysilerinizin mükemmel şekilde temizlenmesi için giysilerinizden tozu ve tüyleri toplayan iki filtre kullanır.

    Gelişmiş Ekran: Sizi programın ilerleyişi ve kalan zaman hakkında bilgilendirirken, talimatları ve sistem durumunu gösteren büyük bir LCD ekran.

    Tepki süresi (ms): Yanıt süresi ve Tepkime süresi olarak bilinen ms ile ölçülen bir özelliktir ve ekrana gelen görüntü ile bir sonraki gelecek olan görüntü arasındaki zaman farkıdır. Bu zaman farkı ne kadar az olursa görüntü o kadar net ve düzgün bir biçimde yansır. Eski tip dediğimiz CRT yani tüplü monitör teknolojisinde bu sıfıra yakın hatta bazı markalarda sıfırdır. Lcd televizyonlarda tepkime süresi için; 8, 6, 5, 3 gibi süreler vardır. Yani saniyenin binde (1000′de ) 8′i, 5 i, 3′ü gibi süreler kastedilir. Bu zaman farkı ne kadar az olursa, görüntü daha rahat bir geçiş sağlar. Özellikle LCD televizyonunuza bir oyun konsolu bağlayacaksanız mümkün oldukça düşük tepkime süresine sahip bir televizyon almalısınız.

    Bluetooth: Farklı cihazların kısa mesafeler içinde bir ağ oluşturmasına imkân veren kablosuz radyo teknolojisi. Taşınabilir kablosuz cihazlar arasında kolay veri iletimi sağlayan teknoloji, yaklaşık 10 metrelik bir menzile sahip. Yeni çıkan bazı telefonlarda bu menzil 100 metreye kadar çıkmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü