Eğitim Sitesi

Dahili Su Deposu Nedir? Dahili Su Deposu Hakkında Kısaca Bilgi

Dahili Su Deposu Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Dahili Su Deposu:

Bu su sebilinin deposu, akıllı bir uygulamayla buzdolabı kapısının içine yerleştirilmiştir. Bu sayede su, konvansiyonel yan yana buzdolaplarına göre su sebiline daha kısa bir yolla ulaşır. Böylece, içme suyunun daha soğuk elde edilmesini sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution): Bir televizyonun ya da monitörün herhangi bir çevirme işlemine gerek kalmadan desteklediği en yüksek çözünürlüğü anlatmak için kullanılan terimdir. Tanımlı yerleşik çözünürlükten daha düşük ya da yüksek çözünürlükteki resimlerin gösterilmesi için, sinyallerin bir dijital çevirme işleminden geçmesi gerekmektedir. Örneğin, 1080i yerleşik çözünürlüğe sahip bir televizyon, 480p bir resmi düzgün göstermek için gelen resim sinyali bilgisini içindeki video çeviricisinden geçirip yükselttikten sonra gösterir. Eski tip CRT televizyonlar birden çok yerleşik çözünürlüğe sahip olabilirken, düz ekran televizyonların sadece bir yerleşik çözünürlüğü vardır.

    EVDO: Evolution Data Only (Sadece Gelişmiş Veriler) olarak da bilinen EVDO, bazı cep telefonlarının (CDMA ağlarını kullanan cep telefonları gibi) kablosuz verileri aktarmak için kullandığı yoldur.

    Kablosuz Hoparlörler: Hoparlör kablolarını ortadan kaldırır. Böylece hoparlörlerin yerleştirilmesinde daha fazla özgürlük ve esneklik sunar.

    2G: İkinci kuşak mobil iletişim teknolojilerine verilen kısaltma. Dünyanın farklı yerlerinde farklı sistemler içermesine karşın ikinci kuşağa dâhil olan GSM küresel anlamda hâkim durumda.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü