Eğitim Sitesi

Dağıtım Merkezi (Yüksek Gerilim / Alçak Gerilim, Transformatör Merkezi) Nedir? Dağıtım Merkezi (Yüksek Gerilim / Alçak Gerilim, Transformatör Merkezi) Hakkında Kısaca Bilgi

Dağıtım Merkezi (Yüksek Gerilim / Alçak Gerilim, Transformatör Merkezi) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Dağıtım Merkezi (Yüksek Gerilim / Alçak Gerilim, Transformatör Merkezi):

Yüksek ve alçak gerilim sistemleri / şebekeleri arasında kullanılan transformatör merkezidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Ekonometri: Matematiksel formüller ve istatistik deneyimlerin sentezi olan bir ekonomi branşıdır. Amacı, teorik modellerin gözlem ve deneylerle kontrolu, ayrıca ekonomik agregaların işletilmesiyle ilgili verilerin sağlanmasıdır.

    Uzun Dönem Planlama: Tüketicilere güvenli arz sağlayan ve elektrik sistemi talebini karşılamak bakımından uzun dönem esasında üretim ve iletim kapasitesi yatırımları için ihtiyacın planlanması.

    İletim ve Dağıtım Kayıpları: Özellikle elektrik, gaz ve ısıtma şebekelerinde iletimde ve dağıtımda kullanma noktalarına kadar olan kayıplardır. Not 1: Transformatörlerdeki kayıplar iletim ve dağıtım kayıpları kapsamında değerlendirilir. Not 2: Bazı durumlarda, gaz dağıtımında özellikle doğalgaz dağıtım kayıpları, istatistik farklarına dahildir. Not 3: Genellikle bu tür kayıp hesapları şebeke biçimindeki enerji tesisleri için yapılmakla birlikte, konteynerlerle teslim edilen katı, sıvı ve gaz yakıtlar için de geçerlidir.

    Bağımsız Üretici: (a) Kurulduğu yerdeki sistemin kapladığı bölgede elektrik iletimi veya dağıtımı işini yapmayan üreticiyi, (b) Dikey entegreli yükümlülüklerin olmadığı ve teklif verme usulünün uygulandığı Üye Devletlerde (a) bendindeki tanıma uyan enterkonnekte sisteme bağlantı konusunda istisnai önceliğe sahip olmayabilen bir üreticiyi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü