Eğitim Sitesi

DNA Parmak İzi Nedir? DNA Parmak İzi Hakkında Kısaca Bilgi

DNA Parmak İzi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak DNA Parmak İzi:

Bir bireyin sadece kendisine özgü olan allel sekans örüntüsü; yaygın olarak birbirini izleyen kısa tekrarlardan ve tek nükelotit polimorfizmlerinden oluşur.

 

Genetik Terimi Olarak DNA Parmak İzi:

Her bireyin DNA nükleotit dizilimi kendine özgüdür. İnsan genomunun bu özelliği dikkate alınarak günümüzde suçluların tespitinde, babalık testlerinde ve toplum sağlığı gibi insanla ilgili birçok araştırmada kullanılan rekombinant DNA tekniğine dayalı DNA parmak izi yöntemi geliştirilmiştir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Protein Sentezi: Canlı organizmalarda proteinlerin sürekli olarak parçalanıp yeniden sentezlenmesi olayıdır. Genetik bilginin protein molekülü şeklindeki ifadesidir. Protein sentezinin üç komponenti •mRNA •tRNA •ribozomlar Protein sentezi 4 aşamada olur 1. Aminoasitlerin aktifleşmesi ve aminoasid-tRNA kompleksinin oluşması 2. Polipeptid zincirinin sentezinin başlaması 3. Polipeptid zincirinin uzaması 4. Sentezin tamamlanması

    Hipotez: Kontrollü deneylerle denenebilen ve sonuca temel teşkil eden bir varsayımdır.

    Karragenan: Alglerin hücre duvarında bulunan galaktozun bir polimeri.

    Kromozom Mutasyonu: Bir kromozomun üzerindeki bir DNA parçasının konumunda /yönünde değişikliklerin olması ya da DNA parçasının kaybedilmesi durumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü