Eğitim Sitesi

Crossing-over Nedir? Crossing-over Hakkında Kısaca Bilgi

Crossing-over Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Crossing-over:

Eşey ana hücrelerinde gerçekleşen mayoz bölünmenin profaz I safhasında oluşan tetratların kromatitleri arasındaki parça değişimi. Homolog kromozomların kardeş olmayan kromatitleri arasında genlerin karşılıklı olarak değiştirilmesidir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Crossing-over:

Eşey ana hücrelerinde gerçekleşen mayoz bölünmenin profaz I safhasında oluşan tetratların kromatitleri arasındaki parça değişimi.

 

Genetik Terimi Olarak Crossing-Over:

Eşey ana hücrelerinde gerçekleşen mayoz bölünmenin profaz-I safhasında oluşan tetratların kromatitleri arasındaki parça değişimi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Oksin: Bitkide büyüme, gelişme hormonu.

    Ester Bağı: Ester Bağı, vücutta yağ sentezlenirken, yağ asitleri ve gliserol arasında kurulan bağa denilmektedir.

    Spermatogenez: 1. Mayoz bölünme ile testislerin (erbezlerinin) yapısındaki seminifer tüpçüklerinde spermlerin oluşmasına spermatogenez denir. 2. Sperm üretimine yol açan gametogenez olayı.

    Metamorfoz: 1. Başkalaşım. Canlının yumurtadan çıktıktan sonra, tam bir ergin görünümüne erişinceye kadar geçirdiği evrelerin bütünü. Örneğin, bir larvanın ergine geçişi. 2. Bazı böcek ve kurbağa gibi canlıların, yumurtadan çıktıktan sonraki gelişme evrelerinde yapısal değişikliğe uğrayarak, atalarına benzer hale gelmelerine verilen isimdir. Kimi hayvan yavrularının,erişkin olana dek geçirdikleri değişimlerin tümüne verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü