Eğitim Sitesi

Conversion Nedir? Conversion Hakkında Kısaca Bilgi

Conversion Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Conversion:

Dönüşüm. Siteye gelen trafiğin (ziyaretçilerin) üye, abone veya müşteriye dönüşümüdür.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Cross Linking: Çapraz link / bağlantı. Anlam olarak karşılıksız link demektir. Örnek olarak; anlaşma gereği ziyaretçimiz kendi sitesinden bizim sitemiz Hep Tasarım'a link verecek olsun. Biz de Hep Tasarım sitemizden değil de bir başka sitemizden müşterimizin sitesine link/bağlantı verirsek Google'ın sevdiği bu çapraz link yani karşılıksız link mantığına uymuş oluruz.

    Disallow: Arama motorları örümceklerinin sitenizde gezmesini istemediğiniz bir sayfayı veya dizini belirtmek için kullanılan robots dosyası terimi. Robots.txt dosyasındaki kullanımı şu şekildedir. User-agent:* Disallow: /dizin-adi/ Bu şekilde belirlediğiniz dizine hiç bir arama motoru örümceği girmeyecektir. Yine bu disallow komutuyla sitenizin tamamının gezilebilir veya gezilemez olmasını belirleyebilirsiniz.

    Deep Crawl: Sitenizi uzun aralıklarla ziyaret edip inceleyen, indeks almamış sayfalarınızı indeksleyen Google botu.

    Alan Adı: İnternette bir bilgisayarın veya ağın konumunu gösteren adrestir. Bu adlar, yinelenmeyi önlemek için kontrol altındadır. Alan adları belirli süreler için kayıt edilir, süresi içinde yenilenmeyen alan adları başka kişiler tarafından kayıt edilip tekrar kullanılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü