Eğitim Sitesi

Control unit Nedir? Control unit Hakkında Kısaca Bilgi

Control unit Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Control unit:

Bilgisayarda işlemleri organize ve kontrol eden bölüm.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Program search: Kaset teyplerde bandın önceden programlanan belirli sayıdaki bölümünün çalışmasına imkan veren sistem. Bu program sayısı genelde 12 olur. Programlardan birkaç tanesi yardımcı bir tuş ile tekrarlanabilir. Çift kasetli teyplerde birinci kasetteki programların sırası ile ikincisi arasında bir uyum yaratılabilir.

    Browser(Tarayıcı): İnternette gezinmemizi, sayfaları görüp okumamızı sağlayan (Microsoft Explorer, Firefox, Chrome, Opera gibi) tarayıcı programların ortak adı.Bir ağ üzerinde, bilgiyi aramak, bulmak, görmek ve işlemek için grafik etkileşimli arabirime sahip uygulama yazılımı. Türkçesi: Tarayıcı.

    FTP (File Transfer Protocol): Sadece bir protokol değildir, bu protokol Internet üzerinde veri yollamanın ve almanın en çok kullanılan biçimidir. FTP kullanılarak başka bir Internet sitesine "login" olunur ve buradaki dosyalara "site sorumlusu"nun hak tanıdığı kadar erişim sağlanır.

    HP Vectra XU 5/90C: Yüksek performansı, gömme Ethernet desteği ve kolay sökülüp takılabilmesi özellikleri ile diğer Pentium işlemcili bilgisayarlar arasında dikkat çekiyor. Ayrıca, bakımı kolaylaştıran kolay sökülebilmesi özelliğiyle iyi bir tasarıma sahip.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü