Eğitim Sitesi

Contrast Nedir? Contrast Hakkında Kısaca Bilgi

Contrast Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Contrast:

Bir görüntünün beyaz bölgelerinin siyah bölgelere oranla ne denli parlak olduğu

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Contrast:

Bir görüntüdeki parlaklık değişim miktarının bir nevi ölçümüdür.

 

Uydu Terimi Olarak Contrast:

Bir resimde beyaz ile siyah arasındaki ışık şiddet oranı.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Yazılım (Software): Daha çok programlanan yazılımlardır. Sarı Sayfalar (Yellow Pages).

    Interactive: Etkileşimli televizyon ekranda resim izlenirken bir köşede kayıt tarihi band uzunluğu program süresi vs. gibi bilglerin yeralması. (Seyircinin Aktif olarak Televizyona müdahale edebilmesi).

    OCR: OCR (Optik karekter tanıma)Yazılı veya basılı karakterlerin makina tarafından ve foto-elektrik transuderlerden gelen girdilere dayanarak tanıması. Bu tür programlara örnek vermek gerekirse RECOGNITA firmasının GO-CR, Caere firmasının Omni Page programları gösterilebilir.

    Domain Name: Internet sitesini tanımlayan isimdir. Bir "Domain Name" noktalarla ayrılan iki ya da daha çok parçadan oluşmak zorundadır. Bir makinenin birden çok ismi olabilir, fakat bu adreslerin hepsi aynı makineyi işaret eder. Ortada, gerçek bir bilgisayar olmamasına karşın bir "domain name" olabilir. Bu, Internet'te bir Web sayfası olmasını isteyen firmalar tarafından sıklıkla kullanıllan bir yöntemdir. Bu erişimi sağlayan firmalar genellikle "Internet Erişim Sağlayıcılarıdır. Web sayfasına gelen postalar öncelikle ana makina tarafından alınıp, sonradan sanal "domain name"e sahip makinaya iletilir. dersimiz.com gibi

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü