Eğitim Sitesi

Configuration (konfigürasyon) Nedir? Configuration (konfigürasyon) Hakkında Kısaca Bilgi

Configuration (konfigürasyon) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Configuration (konfigürasyon):

Hardware için, sistemi oluşturan bir grup araç. (device) software için toplam software grubunun arasında kurulan ilişki.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Assemble Editing: Video görüntü sekansları playbek bir VCR'den bir VCR alıcısına, edit control cihazından, pre-roll veya yumuşak edit sağlayan diğer imkanlardan faydalanmaksızın direkt olarak geçirilmesi. edit olarak da bilinir.

    System 7.0: 'Apple Computer'in Macintosh bilgisayarlarında kullanılan yeni bir işletim sistemi. 1) MIDI Clock: (MIDI saat işareti) Üzerinde kullanılan tempo değerine bağlı olarak, bir dörtlük nota süresinde 24 pulse gönderir. Yani MIDI portundan bu sayıda gönderilen "F8" Hex kodudur. Bu işareti dinleyen cihazın iç zamanlama üreteci artık bu işaretle kilitlenip senkronize olarak çalışır. İç tempo değeri buna bağlıdır. 2) Start: (Parça başlangıcı işareti) Sistemdeki sequenceri başlatır. Kodu "FA"dır. 3) Continue: (Kalınan yerden otomatik devam etme)Performer sysex mesajları editörü. Sisteme bağlı sequencer, parçanın ortasında stop komutuyla durdurulursa, bu komutla kaldığı yerden devam ettirilir. Kodu "FB"dir. Sistemdeki sequenceri durdurur. Kodu "FC"dir. 5) Active Sensing: (Aktif birim sensoru)Sistemdeki bazı MIDI'li enstürmanlar diğerlerinin varlığını sorgulamak üzere 300 ms aralıklarla "FE" kodunu gönderir. Bu da sistemde aktif MIDI'li enstürmanın olduğunu gösterir. Bazı ürünler 300 ms içinde bu işareti duymadığı zaman seslerini kapatırlar. Günümüzde üretilen aygıtlarda bu kod, o kadar geçerli değildir. Sadece sistem üzerinde herhangi bir şekilde kullanılabilir düşüncesi ile sistem komutlarına dahil edilmiştir. 6) System Reset: (Aktif sistemleri sıfırlama)MIDI birimlerinde oldukça önemli yeri olan bir komuttur. MIDI hattından yollandığı zaman tüm enstürmanlar ilk açılış durumuna gelirler. MIDI transmisyonu için kullandıkları bellek sıfırlanır. Çalınan notalar susturulur. Her üretici firma, bu komutu kullanarak makinalarının yeniden çalışmaya başlayacağı en uygun ortama getirirler. Kodu "FF"dir. İşte genel anlamları ile diğer sistem bilgilerinden de şöyle bir sözettik. Bunlar her geçen gün biraz daha geliştirilmeye çalışılmaktadır. MIDI 1.0 versiyonunun 1983 yılından bu yana getirdiği kurallar zaman zaman yenilenmesi düşünülmekte. Daha hızlı teknolojilerinin müzik endüstrilerine girmesinin sonuçları bakalım ne olacak? Burada önemli olan bazı standartlar ve onları kullanan sistemlerdir.

    Spam: Çöp posta anlamına gelir. Siz istemeden, sizin adresinizi bulan birinin attığı, ilan-reklam amaçlı mail'ler bu ad altında toplanır. Tüm dünyada spam yapanların, internet ahalisinin en aşağılık grubunu oluşturduğu varsayılır. Bu yüzden utanç verici bir iş olarak değerlendirilir. Internet üzerinde aynı mesajın çok sayıdaki kopyasının, böyle bir mesajı alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesidir.

    DA/Converter: Bilgisayar tarafından kullanılan dijital sinyalleri, analog sinyallere çeviren bir cihaz

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü