Eğitim Sitesi

Conditional Access Module (CAM) Nedir? Conditional Access Module (CAM) Hakkında Kısaca Bilgi

Conditional Access Module (CAM) Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Conditional Access Module (CAM):

Yayının alımını belirli bir grup kullanıcıyla sınırlamaya yarayan koşullu erişim modülüdür.

İngilizcedeki "Conditional Access Module" kelimelerinin kısaltmasıdır. Yani belirli şifreleme yöntemleri kullanarak (Viaaccess, Irdeto, Conax, Seca, Mediaguard, Nagravision, Cryptoworks vb.) paralı yayın yapan TV kuruluşlarının abonelerine verdiği modüllerin genel adı.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Atmospheric Absorption Loss: Atmosferik absorbe kayıpları. Elektromanyetik sinyallerin atmosferdeki absorbelerdinden kaynaklanan zayfılamalar (kayıplar).

    MPEG-1: MPEG gurubunun oluşturduğu ilk standarttır. 1,5 Mbit/s değerinde digital “video” ve “audio”yu kapsar; VHS kalitesine eşdeğerdir. CDIC (Compact Disc Interactive), CD oynatıcıda ve multimedya PC‘lerde televizyon kalitesinde yayın elde etmenin en kolay yöntemi olarak üretilen “decoder” (şifre çözücü) çiplerde bu yöntem geliştirilip kullanılmıştır. Bu standarta ek olarak geliştirilen bir sistem de, aynı anda birden fazla sinyali birleştirerek, tek bir sinyal hâlinde uyduya transfer edebilme imkânı sağlanmıştır. MPEG-1 profesyonel televizyon teknolojisinde kullanılmak amacıyla geliştirilmiştir.

    Attitude Control: Uydunun güneşe ve yere göre duruş konumunun kumandası.

    Echo Canceller: Uydu telefon hatlarında yansıma etkisini azaltan veya yok eden elektronik devre.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü