Eğitim Sitesi

Comitia Tributa Nedir? Comitia Tributa Hakkında Kısaca Bilgi

Comitia Tributa Terimi Hakkında Bilgiler

Arkeoloji Terimi Olarak Comitia Tributa:

Patrici ve Pleb yurttaşlardan oluşan ve 'Consillium Plebis'in yerini alan meclis. Bu mecliste oylama, diğer 'Comitia'larda olduğu gibi gruplar halinde yapılıyordu. 4′ü kentli 31′i köylü kökenli olan 35 kavmin her birinin tek bir oy hakkı vardı. Kırsal kavimlere yalnızca toprak sahiplerinin kaydolabilmesinden ötürü, bu mecliste de ağırlık zengin sınıfların elindeydi. M.Ö. 287 yılında 'Comitia Tribunata'nın kararlarının senatörler tarafından onaylanma zorunluluğu kaldırılarak senatoyla eşit bir konuma ve yasama erkine sahip olmasına karar verildi.

 

    Benzer Arkeoloji Terimleri

    Alegori: Bir olayı semboller yoluyla anlatmak.

    Transept: Örtü sisteminde nefleri dik açı ile kesen ve altyapıya da yansıyan birim. Kiliselerde apsisin önünde nefleri dik olarak kesen uzun mekan. Kilisenin planını bir haç biçimine sokan bu mekanda kral galerisi ve kilise orgu da yer alır. Bazı kiliselerde haç biçimli planın doğusunda da ek bir transept bulunur.

    Puttini: Sanatsal tasvirlerdeki küçük erkek çocuklara verilen ad.

    Acanthus: Eski Yunan'dan beri süsleme sanatlarında kullanılan bitkisel bir motif. Türkçe'de Akanthus ya da Akantus olarak yazılır. Türkçe'de yanlış olarak kenger diye adlandırılsa da tümüyle farklı bir bitkidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü