Eğitim Sitesi

Çocuk Haçlı Seferi Nedir? Çocuk Haçlı Seferi Hakkında Kısaca Bilgi

Çocuk Haçlı Seferi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Çocuk Haçlı Seferi:

1212 'de Katolik Kilisesi'nin örgütlemesiyle binlerce çocuktan oluşan Haçlı Seferidir. Katolik Kilisesi bir mucizenin gerçekleşerek Kudüs'ün alınacağını öne sürmüş ve çocukları eyleme geçirmiştir. Bu çocukların çoğu yollarda ölmüş, kalanlar ise tutsak edilerek köleleştirilmiştir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Türbe: Genellikle ünlü bir kimse için yapılmış olan ve içinde o kimsenin mezarı bulunan yapı. Anıtmezar. Selçuklu Türkleri'nin türbeleri daha çok çadırı andırır. Osmanlılar'da ise kubbelidir.

    Derbent: 1. İki dağ arasında boğaz özelliğine sahip geçit yeridir. Osmanlı Devleti, bu özelliğe sahip yerlerde özellikle ticaret kervanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla karakollar ve kaleler kurardı. 2. Osmanlı Devleti'nde, önemli geçitlerin korunması için yapılan karakol ve üsler. 3. “Derbent” kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir. “Der”; geçit, “bent”; tutmak gibi iki kısımdan oluşur. Osmanlı Döneminde, “derbent” kelimesi teşkilat anlamında kullanılmıştır. Bu anlamda, dağlar üzerindeki geçitlerde ve boğazlarda bulunan karakollara “derbent” denilmiştir.

    Bab-ı Ali: Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul'da Osmanlı devlet dairelerinin (Sadrazamlık, Hariciye ve Dahiliye Nazırlıkları) toplandığı bölgeye I. Abdülhamit'ten itibaren verilen addır.

    Anane: Gelenek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü