Eğitim Sitesi

Client Nedir? Client Hakkında Kısaca Bilgi

Client Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Client:

1. Bir ağ servisini kullanan kullanıcı veya kullanıcıya hizmet eden program.

2. Bir server ya da başka bir bilgisayar ile bağlantı kurup veri alışverişinde bulunulmasını sağlayan yazılım.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Client:

KullanıcıBir başka bilgisayar sistemini ya da programın hizmetini talep eden bilgisayar sistemi ya da programa verilen ad. Dosya dağıtıcısından (file server) herhangi bir dosyanın içeriğini isteyen diğer bilgisayar o dağıtıcının kullanıcısıdır. kullanıcı-dağıtıcı modeli (client-server model), hizmet birimi (server).

 

Arkeoloji Terimi Olarak Client:

Bir yurttaşın koruması altında bulunup ona hizmet etme yükümlülüğüyle bağlanmış, sığıntı ya da yanaşma konumundaki insanlara verilen ad.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Client:

Seyahat sektöründeki yazışmalarda, seyahat acentasının müşterisini belirlemek için kullanılan deyim.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Bağlantı Ortamı: Bir bağlantıdan yollayabileceğiniz bilgi miktarı.

    DOSKEY: Komut isteminde girilen komutları tekrar kullanmak için bazı klavye kısa yol tuşlarını kullanır. Yukarı ok tuşunu kullanarak bilgisayarı açtıktan sonra girdiğiniz komutları yeniden çağırabilirsiniz. Dot address (dotted decimal notation): Noktalı adres (noktalı sayısal gösterim) Nokta adres terimi A.B.C.D gibi gösterilen IP adreslerini nitelemek için kullanılır, her biri harf toplam dört byte'lık IP adresinin onluk düzende gösterilen bir byte'lık kısmını oluşturur.

    Domain: Alanterimi Internet'te oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu terim Yönetimsel Alan mevzusunda ve Alan İsmi mevzusunda geçmektedir. Yönetsel Alan (Administrative Domain), Alan İsmi Sistemi (Domain Name System).

    Unzip: Bir dosyayı açmak, bir sıkıştırma hizmet programı kullanılarak küçültülmüş bir dosyayı genişletmek anlamına gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü