Eğitim Sitesi

Çivi Nedir? Çivi Hakkında Kısaca Bilgi

Çivi Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Çivi:

İki parçayı birbirine tutturmak için çakılan, ucu sivri, başlı veya başsız, metal gereç. Çiviler; bakır, çelik, demir, çinko, pirinç ve alüminyum alaşımlı yapılırlar. Çiviler, çok değişik işlerde kullanıldığından kullanıldığı yerin özelliklerine göre değişik biçimlerde yapılır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Barok: Mimarlıkta çeşitli deniz kabukları şeklinde eğmeçli bezemelerden meydana gelen, XVII. yy.'da kısmen de XVIII. yy.'da Avrupa'nın özellikle Katolik ülkelerine ve Latin Amerika'ya yayılmış olan üslup. Barok, maniyelizmin daha zengin ve esnek izleyicisi olarak benimsenir. Barokta organiklik vardır. Yapı tek başına bir heykel olmayıp, kentin düzenine uyan bir öğedir. Rönesans'taki düz çizgilere karşılık Barokta girinti çıkıntılar, cephede dalgalanmalar görülür. Cepheler heykelsidir.

    Parlak Boyalar: Kapı, pencere ve metal yüzeylerde, parlak boyayı tercih edenler için su bazlı parlak boya olan, solvent bazlı yağlı boyalar yerine geliştirilen boya çeşitleridir.

    Çimstone: İtalyan "Breton" firmasına ait ileri teknolojik süreçle üretilen ve %93'ü kuvars, %7'si polyester reçine bağlayıcı ve pigmentlerden oluşan bir malzemedir. İçeriğindeki kuvars, malzemeye eşsiz sağlamlık ve dayanıklılık kazandırır. 7 mohs sertliği ile elmas sertliğine oldukça yaklaşan kuvars sayesinde yüksek çizilme ve aşınma dayanımı gösterir; metal veya benzeri malzemelerle çizilmez. Hijyen sınıfında olduğundan mutfak tezgahı ve banyo gibi yerlerde uygulanabilmektedir.

    Mekan: İnsanı çevreden belli ölçüde ayıran ve içinde eylemlerini sürdürmesine elverişli olan boşluk, ortam.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü