Eğitim Sitesi

Ceza Nedir? Ceza Hakkında Kısaca Bilgi

Ceza Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ceza:

Sözleşmedeki yükümlülüğün yerine getirilmemesi hali için genelde öngörülen ceza.

 

Hukuk Terimi Olarak Ceza:

Suç işleyen kişilerin karşılaşacakları tepkidir, yani kanunun suç işleyen kimseye uygulanmasını öngördüğü yaptırım, müeyyidedir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Ceza:

Kural dışı veya kimi uygunsuz davranışlara karşı yetkililerce verilen ve çok değişik biçimleri olan uygulamalar ve yaptırımlardır.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ceza:

Bir davranıştan sonra verildiğinde o davranışı bastıran, hoş olmayan/itici uyarıcı.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Ceza:

Uygun görülmeyen tepki ve davranışları önlemek için kurallara aykırı davranışlarda bulunanlara, yetkililerce uygulanan yasaların öngördüğü yaptırım yasaklama ya da kısıtlama.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Ceza:

Yapılan bir davranışın sonucunda, organizma için olumsuz durum ortaya çıkaran uyarıcılar.

 

Kütüphanecilik Terimi Olarak Ceza:

Kütüphane kaynaklarının iade edilme zamanında getirilmemesi halinde ödünç alanın ödeyeceği para tutarı.

 

Boks Terimi Olarak Ceza:

Boks oyunu kurallarına aykırı davrandığı için uyarma aldığı halde, bu tür davranışları sürdüren boks oyuncusuna verilen kötü not.

 

İnşaat Terimi Olarak Ceza:

Sözleşmedeki yükümlülüğün yerine getirilmemesi hali için genelde öngörülen ceza.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Oval: Yumurtamsı, yumurta biçiminde olan.

    Formika: Kaplama amacıyla kullanılan; fenol formol reçinesine batırılmış ve yüzeyi yapay reçine ile kaplanmış birkaç kat kağıttan oluşan malzeme.

    Ekspande Polistren (EPS): Polistiren hammaddesinin, su buharı ile teması sonucu, hammadde granüllerinin içinde bulunan pentan gazının granülleri şişirmesi ve birbirlerine yapıştırması sonucu meydana gelen ısı yalıtım malzemesidir. Kullanım yeri amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde değişik kenar ve yüzey şekillerinde levha ve kalıp olarak üretilebilmektedir. Kapiler emiciliği yoktur. Asit ve baz kimyasallara dirençli olmasına karşın, baca gazları, metan grubu gazları, benzin grubu, eter, ester ve amin grubu kimyasallara karşı hassastır. Güneşin mor ötesi ışınlarına karşı hassastır.

    Ahşap Asma Tavan: Özellikle tavanı yüksek ahşap ve kagir binaların iç mekanlarında ahşap tavanlar, tavandan sarkıtılan askı elemanlarıyla istenildiği kadar aşağı da ahşap tavan kaplaması yapılabilir. Bu tür uygulamalarda tavan ve kaplama arasında kalan boşluklar yalıtım oranını daha da artırır ve tavanın istenilen yüksekliğe getirilmesine olanak sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü