Eğitim Sitesi

Cephe Nedir? Cephe Hakkında Kısaca Bilgi

Cephe Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Cephe:

Bir binanın yüzlerinden her biri, özellikle ön yüz. Görünüş.

 

Coğrafya Terimi Olarak Cephe:

1- Farklı özellikte iki hava kütlesinin karşılaşması ile oluşan hat. Cepheler hareketli olup, bir yerin sıcaklık ve yağış durumunu doğrudan etkiler. Bir cephede soğuk havanın yerini sıcak hava alırsa buna sıcak cephe, sıcak havanın yerini soğuk hava işgal ederse buna da soğuk cephe denir.

2- Farklı karekterdeki, sıcak ve soğuk hava kütlelerinin karşılaşması sonucunda, bu farklı hava kütlelerini birbirinden ayıran sınır veya yüzey.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Cephe:

Bir binanın yüzlerinden her biri, özellikle ön yüz.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Cephe:

Üzerinde savaşın sürdüğü bölge, savaş bölgesi.

 

Sanat Terimi Olarak Cephe:

Yapının dış yüzeyine verilen ad.

 

İnşaat Terimi Olarak Cephe:

1.Bir binanın yüzlerinden her biri; özellikle ön yüz.

2. Görünüş.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Revize: Gözden geçirilmiş.

    Yanlama(Makas Kirişi): Bir çatı makasında babanın yüklerini yanlardaki mesnetlere ileten iki eğik basınç çubuğundan her birisidir.

    Şömine: Odalarda genellikle duvar kenarlarında, tuğla veya taştan yapılmış olan ocaklardır. Kimi zaman bir ihtiyaç, kimi zaman bir süs olarak kullanılmış, geçmişten günümüze kadar insanların ateşin karşısında duyduğu sıcaklığı odamıza taşıyan bir araç, bir kültür olmuştur. Yapıldığı malzemeye göre; taş şömine, tuğla şömine ve hazır blok şömine, Yapım şekline göre; modern şömine, klasik şömine ve rustik şömine, ateşlik kısmının yapımına göre ise; açık hazne şömine ve kapalı hazne şömine isimlerini alırlar.

    Buzlu Cam: Renkli ve renksiz cam eriyiğin biri desenli, iki merdane arasından akıtılması ile üretilen bir yüzü düz diğeri desenli camlardır. Desenlerin derinliği ve dokusu buzlu camın ışık ve görüntü geçirgenliğini belirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü