Eğitim Sitesi

Center-Weighted Nedir? Center-Weighted Hakkında Kısaca Bilgi

Center-Weighted Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Center-Weighted:

Merkez ağırlıklı diye ifade edilen bir pozlama çeşididir. Kamera pozlamayı yaparken görmüş olduğu alanın merkezini baz alarak pozlamayı oluşturması demektir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Reflektör: Objenin karanlıkta kalan bölümlerine doğal ya da yapay başka bir kaynaktan gelen ışığı yansıtmak için kullanılan açık renkli ya da yansıtıcı yüzeye sahip aksesuar.

    Range Finder: İki objektif kullanan bir optik vizör çeşididir. Biri kadrajlamak için kullanılır diğeri ise CCD ye ulaşan ışık bilgisinin geçişi içindir.

    Uzatma Tüpü: Fotoğraf makinesi ile objektif arasına yerleştirilerek odak uzaklığını artıran ve makro fotoğrafçılık için objenin büyütülmesini sağlayan tüplerdir. Otomatik uzatma tüpleri, otomatik poz ölçümüne imkân verseler de nadiren otofokus mümkündür.

    Pixel: Bir CCD veya ekran teknolojisinde kullanılan çözünürlük bilgisindeki her bir noktayı ifade eder. Mesela 640×480 çözünürlüklü bir görüntüde 307200 adet nokta bulunur ki bu noktaların her birine pikxel denir. Çok fazla pixel daha büyük alana baskı ya da daha büyük görüntü bilgisi anlamına gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü