Eğitim Sitesi

Çelik Bağlantı Elemanları Nedir? Çelik Bağlantı Elemanları Hakkında Kısaca Bilgi

Çelik Bağlantı Elemanları Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Çelik Bağlantı Elemanları:

Çelik çatıların yapımında kullanılan elemanlar, düğüm noktalarında birbiriyle çelik birleştirme araçlarıyla birleştirilir. Bu araçlar:

Bulonlar/Civatalar: Sökülebilen birleşim araçlarıdır.

Kaynak: Çelik yapılarda ergitme yöntemiyle yapılan kaynaklı birleşimlerdir.

Perçin: Konstrüksiyon için: Birleştirilecek çelik konstrüksiyon elemanlar, üzerlerinde açılan deliklerin perçin ile doldurulması ve perçin başlarının dövülmesi ile bağlanır. Kaplama yapmak için: Panel kaplama ürünleri küçük perçinler kullanılarak birbirlerine bağlanır.

Vidalar: Çatı kaplama panelleri aşıklara veya birbirlerine matkap uçlu vidalar ile bağlanır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Isı Yalıtım Malzemeleri: Isı iletim katsayısı 0,065 W/mK değerinden küçük olan malzemeler ısı yalıtım malzemesi olarak tanımlanır. - Mineral lifli ısı yalıtımı malzemeleri (Camyünü, Taşyünü vb.) - Mineral ısı yalıtımı malzemeleri (Genleştirilmiş perlit vb.) - Sert plastik köpük ısı yalıtımı malzemeleri (Taneli polistren (EPS), Çekme polistren (XPS), Poliüretan vb.)

    Dolap: İçinde eşya depolanan, önden kapaklı mobilya.

    Plastik Boya: Su bazlı mat boyalara, halk arasında "plastik boya" denir. Mat boyalar, kaygan bir yapıya sahip değildir. Tam silinebilme özellikleri yoktur. Bu yüzden, mat boya ile boyanmış duvarların çok sık ve ıslak bezle silinmesi, boyanın renk kaybına uğramasına ya da lekelerin boya üzerinde iz bırakmasına neden olabilir.

    Metal Asma Tavan: Taşıyıcı profillerle hazırlanan karolaj ile metal plakalardan oluşan asma tavan sistemidir. Tüm sistem demonte olduğundan arkasındaki tesisatın bakımı kolaydır. Serbest oturan (düz ve sarkmalı), gizli taşıyıcılı, kanca ve entegre plakalar ile görünür ve gizli taşıyıcılı sistemlerden oluşur. Çok geniş kullanım seçeneği sunmasının yanı sıra, montaj kolaylığı da sağlar. Aydınlatma, havalandırma, sprinkler vb. tesisat tavana asılarak kolayca uygulanabilir. Özellikleri; yangına karşı dayanıklılık, darbelere aşınmaya dayanıklılık, sökülüp takılabilirlik, silinebilirlik, boyanabilirlik, uzun ömürlülüktür. Nemden etkilenmez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü