Eğitim Sitesi

Çatkı Nedir? Çatkı Hakkında Kısaca Bilgi

Çatkı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Çatkı:

Uç uca, birbirine çatılan şeylerin bütünü.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tanzimat: Yönetimsel işlerin düzeltilmesi amacıyla alınan önlemlerin ve yapılan uygulamaların tümü.

    Merkantilizm: 1- Amerika'da altın ve gümüş madenlerinin bulunmasının ardından, devletlerin esas veya asıl zenginliklerini değerli madenlerden meydana geldiğini savunan ve korumacı bir politikadan yana olan iktisadi öğreti. 2- XV. ve XVIII. yüzyıllar arasında egemen olmuş, ticaret burjuvazisinin çıkarlarını öne alan, gönencin üretim alanında değil, ticarette ve anamal birikiminda olduğunu ileri süren öğretidir. Bu öğretiyi benimseyenler "sat ama alma" sloganı ile hareket ederek kasalarında en fazla altını biriktirmeye çalışırlardı.

    Atalar Kültü: İslamiyet öncesi Türkler, hayatın ölümden sonra da devam ettiğine inanırlardı. Bu nedenle ölen atalarını unutmazlar, onları belirli dönemlerde anarlar ve onlar için çeşitli büyüsel uygulamaları yaparlardı. Bu uygulamalar "atalar kültü" olarak adlandırılmaktadır.

    Enderun: Osmanlı Devleti'nde saraylar da harem ve hazine dairelerinin bulunduğu yerdir. Burada yedi yıl süren eğitimde devşirmelere çeşitli beceriler kazandırılırdı. Enderun uzun süre Osmanlı Devleti'ne bürokrat, komutan ve sanatçı yetiştiren bir okul olmuştur.Üniversite ve Harp Okulu niteliğinde idi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü