Eğitim Sitesi

Card Reader (Kart Okuyucu) Nedir? Card Reader (Kart Okuyucu) Hakkında Kısaca Bilgi

Card Reader (Kart Okuyucu) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Card Reader (Kart Okuyucu):

Kart okuyucu demektir. "Paralel", "USB" ve "Firewire" ile bilgisayara bağlanabilen modelleri olmakla birlikte, Compact Flash, Smart Media, Memory Stick, SD ve MMC kartları okuyabilen çoklu kart okuyucular da mevcuttur. Kart okuyucular kameranızdaki karta yazılmış olan bilginin bilgisayar ortamına hızlı ve kolay bir şekilde aktarılmasını sağlayan aletlerdir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Telemetre: Objenin fotoğraf makinesine olan uzaklığını İki farklı pozisyondan görüntüsünü alarak belirleyen sistemdir. Obje net değilken her iki görüntü de vizörden görülebilir, netleme yapıldığında ise iki görüntü üst üste binerek tek görüntüymüş gibi net olarak görünür. (Bu kavram gerçek anlamda telemetreli vizörü olmayan kompakt makineler için de kullanılmaktadır)

    Uzatma Tüpleri: Küçük boy fotoğraf makinelerinde makro çekimlerin yapılabilmesi için kullanılan içi boş (merceksiz), objektifle mercek arasına takılan metal bileziklerdir. Makro fotoğrafçılık için gereken adımlardan bir tanesi, objektifi daha yakın netleme işlemi için, odak alanından çıkarmaktır. Uzatma halkaları bu amaçla kullanılır. Bu halkalar körüğe benzerler, fakat onlar gibi esnek değildir, mesafe de genellikle ayarlanamaz. (extention tubes)

    Az geliştirme: Geliştirme işlemi sırasında sıcaklığın yetersiz olmasından ya da sürenin kısa tutulmasından kaynaklanan durum. Bu durumda görüntü yoğunluğu ve kontrastı azalır. (under-development)

    Portfolyo: Görsel bir sunumu içeren özel dosya.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü