Eğitim Sitesi

Çapraz Link Nedir? Çapraz Link Hakkında Kısaca Bilgi

Çapraz Link Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Çapraz Link:

Sitelerin backlink kazanmak için yaptıkları link takasına denir. Ancak bilindiği gibi takas değildir. A ve B kişilerinin 2 sitesi varsa, A kişi 1. sitesine B sitesinin linkini ekler. Bunun karşılığında B kişisi de, A kişisinin linkini 2. sitesine ekler. Bu sayede iki kişinin de backlinki olur. Link takasın Google tarafından önemini yitirdiği için bu yöntem uygulanır. Bunun yararı, pagerank güncellemelerinde belli olur.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Link Popularity: Link popülerliği. Sayfanıza başka sayfalardan verilen bağlantıların yani sizin backlinklerinizin hem nicelik hem de daha çok nitelik bakımından yoğunluğudur. Bağlantı veren sitenin sizinle aynı konuda olması, o sitenin de popüler olması, önceden ceza almamış olması ve linkin nofollow tag'ıyla işaretlenmemiş olması önemlidir.

    Cloaking: Bir BlackHat SEO yönetimidir. Siteye gelen ziyaretçinin gerçek kişimi yoksa arama motorumu olduğunu tespit eder. Gerçek ziyaretçi ve arama motoru örümceklerine farklı sayfalar göstererek arama motorunu yanıltır. Birçok arama motoru tarafından kullanımı yasaklanmıştır. Bir sitenin Google arama motorundan banlanması(engellenmesi) için ilk etkenler arasında cloak gelir.

    Cross Linking: Çapraz link / bağlantı. Anlam olarak karşılıksız link demektir. Örnek olarak; anlaşma gereği ziyaretçimiz kendi sitesinden bizim sitemiz Hep Tasarım'a link verecek olsun. Biz de Hep Tasarım sitemizden değil de bir başka sitemizden müşterimizin sitesine link/bağlantı verirsek Google'ın sevdiği bu çapraz link yani karşılıksız link mantığına uymuş oluruz.

    On-page SEO: Site içi SEO. Web sitesi içinde meta etiketlerini (title, description, keyword), h etiketlerini, içerik yoğunluğunu, anahtar kelime yoğunluğunu, kalın (strong) ve vurgulu (em) etiketleri vb. noktaları mantıklı şekilde düzenleyerek SEO'nun bir aşaması bitirilmiş olur. SEO'nun bu şekildeki ikinci aşaması off-page SEO (site dışı SEO)'dur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü