Eğitim Sitesi

Camera Nedir? Camera Hakkında Kısaca Bilgi

Camera Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Camera:

İngilizcede fotoğraf makinesini ifade eder. Ama maalesef Türkçede video kamera ile karıştırılmaktadır. Dolayısıyla "digital camera" dijital olarak çekim özelliğine sahip fotoğraf makinesi demektir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    SmartMedia: Kameralarda kullanılan bir tür hafıza kart çeşididir. 3.3v ve 5v luk şeklinde iki tipi vardır. 3.3v luk olan, çok yaygın olarak kullanılan tipidir. 5v lık olan ise genellikle sadece Fuji kameralarında kullanılır.

    Objektif Kaplaması: Objektiflerde çeşitli nedenlerle oluşan yansımaları gideren ve merceklerin yüzeylerine çok ince tabakalar halinde yapılan magnezyum florür kaplaması.

    Flaş Metre (Işık Ölçücü): Elektronik flaşın yaydığı ışığın yoğunluğunu ölçmek için kullanılan bir pozometre türüdür. Buradan okunan değer, doğru bir diyafram/flaş senkronizasyonu kombinasyonu belirlemek için kullanılır.

    Paspartu: Bir resmin, çevresinde genişçe bir çerçeve oluşturacak biçimde ortasına yerleştirildiği kalın karton veya mukavva üzerinde yapılan sergiye hazırlık çalışmasına verilen isim. Paspartu üzerinde eserin kendisinden başka, eser sahibini ve eserin adına ilişkin bilgiler yer alır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü